Tampereella lääkäriajanvaraus tekstiviestillä kuulo- ja puhevammaisille henkilöille

Tampereen kaupungilla on otettu käyttöön uusi tekstiviestiajanvaruspalvelu, joka on tarkoitettu tamperelaisille kuulo- ja puhevammaisille henkilöille, jotka eivät pysty soittamaan Tampereen kaupungin terveyspalveluiden neuvonta- ja ajanvarausnumeroon 03 10023.

Kuulo- ja puhevammaiset henkilöt voivat varata ajan oman terveysaseman (lukuun ottamatta Omapihlaja Hervannassa ja Kehräsaaressa) lääkärille ja hoitajalle lähettämällä tekstiviestin numeroon 040 639 7700. Tekstiviestejä voi lähettää klo 7-22 välisenä aikana. Terveydenhuollon neuvonnasta vastataan tekstiviesteihin mahdollisimman pian ja tarvittaessa esitetään lisäkysymyksiä.

Tekstiviestissä tulee olla aikaa tarvitsevan henkilön nimi, henkilötunnus sekä minkä vuoksi aikaa varataan esimerkiksi: kova kuume, vatsakivut tai hengenahdistus. Numeroon ei oteta vastaan puheluita. Hätätilanteissa asiakkaat voivat mennä suoraan päivystykseen, Acutaan tai lähettävät tekstiviestin hätäkeskuksen kuulovammaisten hätänumeroon, jonka saa esimerkiksi Kuurojen liiton tai Kuuloliiton työntekijöiltä. Lisätietoa on Tampereen kaupungin terveyspalveluiden verkkosivuilla, www.tampere.fi/terveyspalvelut. Tiedote on myös suomalaisella viittomakielellä.

Kuulo- ja puhevammaisia henkilöitä palvelee myös Tampereen kaupungin sähköinen ajanvaraus terveydenhoitajille esimerkiksi terveysasemille ja neuvoloihin tai erikoissairaanhoitajan palveluihin. Lisätietoa sähköisistä palveluista saa www.tampere.fi/soteasiointi -sivuilta, joille on koottu sähköiset asiointipalvelut.

Lisätietoja: sosiaalityöntekijä Leena Köykkä, puh. 0500 810 851, sähköposti. leena.koykka(at)tampere.fi.

Top