Koulutus paloturvallisuudesta 15.9.2015

Yhdistyksen 11 jäsentä tapasi palolaitoksella palomies Heikki Scharinin. Ensin saimme tutustua isoihin paloautoihin ja välineisiin. Lisäksi näimme muitakin ”punaisia” autoja. Sitten siirryimme luentosaliin jossa nähtiin videoesityksenä miten nopeasti tuli leviää asunnossa. Saimme tietoa, miten toimia, kun tulipalo syttyy ja miten toimia ja mitä ei saa tehdä tulipalotilanteessa

autotMyös paljon muutakin tietoa, esim. mistä tulipalo voi syttyä, esim. viallisesta sähkölaitteesta, tai hellan päälle tai viereen jätetystä pizzalaatikosta, tai sähkö jäänyt kahvinkeittimeen.

Me paikalla olijat kerroimme, miten viittomakieliset kuurot pitäisi huomioida hätätilanteissa. Mistä hätäkeskuksen välittäjä voi tilata viittomakielen tulkin hätätilanteeseen, sairaalaan jne.

Tuli keskustelua myös, että viittomakieliset kuurot voivat laittaa kukkaroon perustiedot. Esim. paperille kirjoitettuna tai kännykkään perustiedot, kun lähettää hätäkeskuksen numeroon (Hätäkeskukseen tekstiviestinumeron saa Kuurojen Liitolta).

PERUSTIEDOT: 1) olen kuuro 2) kaupunki 3) tarkka kotiosoite, muu osoite tai oma mökkiosoite ja tilanne: ambulanssi, tulipalo, kolari, poliisi.

Paljon asioita tuli esille kahden tunnin aikana. Lopuksi saimme myös harjoitella vaahtosammuttimella tulen sammuttamista ja miten sammutetaan sammutuspeitolla hellalle syttynyt tuli.

Kiitämme palomies Heikki Scharinia mukavasta ja mielenkiintoisesta koulutuksesta ja tapaamisesta.

Palomies Heikki Scharin
Palomies Heikki Scharin

ICE (in case of emergency)

Kännykkään voi myös laittaa lähimmän omaisen numeron eteen ICE esim. ICE aviomies, jos muitakin lähiomaisia voi kirjoittaa: ICE1 äiti, ICE2isä, ICE3 tytär Maija Mattinen

ICE-lyhenteen (in case of emergency) käyttäminen tarkoittaa omaisen puhelinnumeron tallentamista oman matkapuhelimen muistioon ICE-nimellä. ICE-lyhenteen löytyminen kännykän nimilistalta helpottaa yhteydenottoa lähiomaiseen.

On tärkeää valita ICE-koodin henkilöiksi sellaisia ihmisiä, jotka osaavat kertoa soittajalle esimerkiksi lähimmäisensä mahdollisista sairauksista tai lääkityksestä.

Jos useampia lähiomaisia: ICE1 äiti Marja ICE2 aviomies ICE3 tytär Mirja Mattinen

 

 

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.