VIISAASTI NETISSÄ

Seniorikerhossa maanantaina 15.4. kävi Sisä-Suomen poliisilaitokselta, Tampereen pääpoliisiasemalta Mikko Pitkänen kertomassa tärkeistä aiheista. Hän kertoi mm. nettiin liittyvistä asioista, esim. facebookista,  pankkikortin tietojen kyselyistä netissä ja valepoliisiin liittyvistä aiheista. Jäsenet kuuntelivat kiinnostuneita ja aiheetkin herättivät keskustelua.

Pitkänen korosti, että poliisi ja pankit eivät koskaan kysele puhelimitse tai sähköpostissa pankkikortin tietoja ja pin-koodia.

Mieti, mitä nettiin kirjoitat nettiin, kopioit asioita, toisten kuvia tai omia kuvia ja levität niitä. Varmista, mitä sovelluksia lataat. Sovelluksissa voi olla kaappausohjelma tai virus.

Pidä huoli, että tietokoneellasi on automaattisesti päivittyvä virustorjuntaohjelma (esim. F-Secure tai muu). Jos käytät älykännykässä pankin mobiilisovellusta, huolehdi, että siinä on virustorjunta ohjelma.

Jos sinulta pyydetään netissä esim. ystävyyden, rakkauden tai muun syyn perusteella lähettämään rahaa pyytäjälle, älä lähetä. Kyseessä on huijaus.

Jos ovellesi tulee poliisi, niin hän on valepoliisi. Älä päästä valepoliisia  kotiisi. Kodin ulkopuolella liikkuessa pidä huolta, että lompakko ja pankkikortti on turvallisessa paikassa.